Google Drive: organitzador del treball grupal

Google Drive és la substitució de Google Docs; ha ampliat les prestacions que aquest oferia. Continua sent un servei gratuït que ens permet crear i editar via web documents de text, fulls de càlcul i presentacions. Tot això es pot fer accedint al paquet ofimàtic de Google Drive.

Google Drive

Google Drive destaca per ser un servei d’emmagatzematge en línia. Ofereix 5 GB gratuïts, ampliables particularment o professionalment a preus molt competitius.

Google Drive

 

 

A més, disposa d’un suport multiformat per carregar i baixar arxius, de manera distribuïda. També, si volem, podem instal·lar al nostre ordinador una aplicació petita de Google Drive per tal de tenir accessibles els arxius sincronitzats amb la xarxa; tan sols hem de tenir un compte de correu electrònic de Google.

Permet convertir i baixar els arxius en diversos formats (per exemple: PDF, HTML, entre d’altres), i pujar qualsevol document que tinguem creat amb un altre programa d’informàtica (MS Office, OpenOffice, etc.).

Els  arxius creats o importats a Google Drive poden compartir-se amb una quantitat il·limitada de persones, que poden ser col·laboradors (tenen permís per modificar els arxius) o lectors; així, els usuaris que comparteixen un arxiu poden editar-lo a temps real de manera col·laborativa. Aquesta funció és especialment útil per als treballs en equip o per als projectes conjunts. En comptes d’enviar múltiples missatges de correu electrònic amb distintes versions, diferents persones poden editar un document i compartir-ne els canvis de manera instantània.

URL: <http://www.google.com/drive/>

Característiques tècniques

Els documents es troben sempre disponibles quan entram a Google Drive des de qualsevol lloc; és compatible amb tots els dispositius tecnològics del moment.

L’ambient de treball és senzill i intuïtiu, anàleg al d’altres processadors de text (Ms Office, OpenOffice, etc.).

Cada usuari té 5 GB d’espai gratuït (ampliables mitjançant pagament) per hostatjar els seus arxius.

També podem destacar la facilitat d’ús d’aquesta plataforma; a més a més, es pot combinar amb les altres aplicacions de Google com ara el correu, Google+, etc. Ens permet seleccionar quins usuaris han de tenir permisos de lectura o escriptura. La possibilitat de comunicació, tant síncrona com asíncrona, fa que la dinàmica de treball col·laboratiu sigui més bona de dur. També s’ha de dir que les quotes gratuïtes són molt elevades; ens deixa emmagatzemar una gran quantitat de documents.

Propostes didàctiques

Recursos

Autor: Campus Extens

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

3 respostes a «Google Drive: organitzador del treball grupal»

Deixa un comentari