Blaving. La xarxa social de la veu

Blaving és una xarxa social que dóna servei de microblogging des de febrer de 2011. Els usuaris comparteixen gravacions d’àudio i se segueixen entre si. Les publicacions són públiques,  no fa falta registrar-s’hi per escoltar gravacions existents. La plataforma admet gravacions o pujar arxius d’àudio, ja existents, amb una durada màxima de 2 minuts.

blaving2Les gravacions i les interaccions amb altres contactes van conformant la cronologia de l’usuari en forma de posts ordenats per data de publicació. La interfície s’organitza en funció de les darreres intervencions dels contactes que seguim, de les nostres, i dels missatges directes rebuts. Les intervencions compten amb un reproductor per escoltar la gravació i altres botons per respondre, per reblav (tornar a compartir des del nostre compte d’usuari); també facilita la interacció amb altres xarxes socials compartint les gravacions

blaving3A més de la versió web de l’eina, també trobam aplicacions per a diferents dispositius mòbils.

URL: <http://es.blaving.com/>

Propostes didàctiques

  • Generar materials de producció pròpia en format d’àudio mitjançant l’eina i compartir-los amb els alumnes a la mateixa xarxa, a plataformes educatives com Moodle, per correu electrònic, blogs o xarxes socials…
  • Trobar continguts adients per als alumnes a la xarxa
  • Retornar, per part dels alumnes, tasques propostes a una unitat didàctica; poden ser en format d’àudio i es poden compartir, incrustades o per adreça web, a plataformes educatives tipus Moodle
  • Oferir diferents possibilitats d’activitats col·lectives per matèries en què el format àudio és l’idoni
  • Donar informació en format d’àudio rellevant per als alumnes, ja que pel format en si o per la peculiaritat del canal pot arribar millor als destinataris
  • Entrevistar un expert que es troba a gran distància física, mitjançant la formulació de preguntes a través de la xarxa

Més informació

Vídeo introductori a la xarxa social

Altres vídeos que ajuden a emprar la xarxa

http://es.blaving.com/videos

 

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Una resposta a «Blaving. La xarxa social de la veu»

  1. Retroenllaç: Podcast | Pearltrees

Deixa un comentari