Instagram: compartir i comentar fotografies

Instagram és una xarxa social basada en publicacions amb fotografies. Llevat que configurem el nostre compte com a privat, aquestes publicacions podran ser visualitzades a través de dispositius mòbils o ordinadors públicament. Les fotografies han de ser originals; el concepte de la xarxa prové del tipus de fotografies anomenades en anglès instant —captures del moment que es viu—, i, com aquestes instantànies, són una mena de telegrames que es volen compartir amb els altres.

instagramce

Una vegada instal·lada l’aplicació —que es pot descarregar gratuïtament en els dispositius mòbils des d’Apple Store o Google Play Store— i un cop creat un compte d’usuari (podem tenir un compte per adreça de correu electrònic), podem aplicar uns filtres fotogràfics a les nostres fotografies i editar-les fàcilment  abans de compartir-les, a més d’afegir-los un petit text descriptiu o peu de fotografia. A Instagram és característic l’ús d’etiquetes (hashtags) a les descripcions de les fotografies. Quan publicam les nostres instantànies a Instagram, les podem compartir alhora a altres xarxes com Foursquare, Facebook o Twitter.

Hem de pujar les fotografies al nostre compte des de l’aplicació; no obstant això, podem visualitzar les fotografies i comentar-les des de l’URL <instagram.com>. Els usuaris se segueixen entre si, tot i que no és necessari seguir un usuari per explorar les publicacions més populars, fer cerques  basades en etiquetes o paraules clau, marcar una publicació com a favorita, deixar un comentari o dir que ens agrada una fotografia.

Altres característiques de l’aplicació són la possibilitat d’etiquetar altres usuaris en les publicacions i dir on han estat preses les fotografies activant  la geolocalització, que crea en el nostre perfil un mapa amb les localitzacions on han estat preses les instantànies. També podem compartir vídeos originals d’una durada d’entre 3 i 15 segons.

URL: <http://instagram.com/>

Propostes didàctiques

  • Compartir continguts en format fotogràfic o videogràfic o compartir informació d’actualitat sobre una assignatura, uns estudis, un grup d’investigació, etc., per part del docent.
  • Localitzar comptes d’usuari o publicacions d’interès específic sobre un tema i interactuar-hi o recollir-ne informació, per part dels alumnes.
  • Documentar una sortida de camp amb fotografies preses durant l’activitat i fer publicacions que acompanyin les fotografies o els vídeos amb textos i etiquetes.
  • Generar discussions a la xarxa amb comentaris sobre publicacions creades pel docent o ja existents.
  • Fer enquestes o concursos a través dels comentaris o les interaccions. Per exemple, una publicació resultarà guanyadora com més comentaris tingui o més vegades hagi estat guardada com a favorita.

 Més informació:

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari