Recopila, publica i comparteix continguts amb Paper.li

Paper.li és una plataforma en línia i gratuïta que ens permet recopilar, publicar i compartir continguts a la web fàcilment.

paperli2
Imatge extreta de: < http://paper.li >

A partir d’una paraula clau, unes #etiquetes o un tema d’interès; un nom o una llista de Twitter; un compte o un grup de Facebook, Google+, YouTube, o un canal RSS, Paper.li ens dóna accés a un gran univers d’articles, blogs i contingut multimèdia. La plataforma processa automàticament més de 250 milions de missatges dels mitjans socials per dia, i en fa una extracció i una anàlisi de més de 25 milions d’articles; això fa possible que els usuaris aprofitin aquest poderós flux dels mitjans de comunicació per trobar exactament el que necessiten, i publicar-ho fàcilment en el seu propi diari en línia.

En primer lloc, hem de seleccionar les fonts que ens interessin per crear el nostre lloc de continguts prioritzant, i afegint filtres que reflecteixin tan bé com puguem el tipus d’informació que volem; també es poden agregar continguts directament amb una funció tipus marcador social. Seguidament, hem de definir la freqüència d’actualització del lloc, les seccions temàtiques que s’hi han de cobrir i l’idioma. Hem de personalitzar els nostre lloc amb un esquema de color i una font personalitzats; i amb un fons, una capçalera i una icona de web (favicon) també personalitzats. Una vegada configurat el nostre lloc, el promocionarem amb les eines que proporciona la plataforma.

paperli_3
Imatge extreta de: < http://paper.li >

 

 

Poden subscriure’s usuaris al periòdic, i també es pot generar un giny (widget) del lloc, que es pot incrustar en blogs o pàgines web.

URL: <http://paper.li/>

Propostes didàctiques:

  • Els alumnes i els professors poden compartir públicament  les fonts d’informació d’interès específiques que han trobat sobre l’assignatura o sobre un tema.
  • Crear un lloc a la plataforma que recopili recursos o informació sobre un tema d’interès, que pot servir com a suport per a grups de debat o seminaris.
  • Fomentar el debat sobre esdeveniments d’actualitat.
  • Avaluar la informació existent a la web sobre temes d’interès per aprendre a  discriminar entre la gran massa d’informació existent.

Minitutorial Paper.li

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari