Blubbr: crea un qüestionari a partir d’un vídeo de YouTube

BlubbrBlubbr és una eina en línia i gratuïta que permet crear preguntes a partir de vídeos que estan disponibles a YouTube. Podem crear una pregunta en cada tram de 20 segons; llavors, primer es visualitza el fragment de vídeo i després apareix la pregunta.

Ho veurem així:

BlubbrTreballar amb aquesta eina aporta als alumnes una altra forma d’interactuar amb els continguts d’una assignatura. Els motiva, i provoca que hagin d’estar atents al vídeo per poder contestar a les preguntes que seguiran.

Com es genera un qüestionari amb Blubbr?

  1. Per accedir a Blubbr és necessari disposar d’un compte de Facebook/Twitter, o bé crear-ne un de nou. Un cop registrats, podrem començar creant un «triv», en què haurem de triar un títol per poder fer el qüestionari.
  2. El pas següent és cercar el vídeo de YouTube sobre les escenes del qual formularem preguntes. N’hem d’enganxar l’URL al quadre de cerca.
  3. Afegim les preguntes que els alumnes han de contestar. Podem afegir una pregunta diferent cada 20 segons de vídeo; aquestes preguntes són d’opció múltiple: 4 opcions de resposta. També cal saber que es necessita un mínim de 5 preguntes perquè el qüestionari sigui vàlid.
  4. Fem clic a «Draft» per editar les preguntes tants cops com necessitem, a manera d’esborrany.
  5. Fem clic a «Done» per desar el qüestionari; prèviament, hem de seleccionar la categoria, afegir etiquetes; finalment, fem clic a «Publish».
  6. Un cop publicat, n’obtindrem el codi d’incrustació i l’URL; aleshores, podrem compartir el qüestionari a les xarxes socials o enviar-lo a través del correu electrònic.
  7. Podeu veure el següent videotutorial: Com puc crear un Triv per als meus alumnes amb Blubbr? 

Blubbr

Blubbr

URL: <https://www.blubbr.tv/>

Propostes didàctiques

  • Visionar un vídeo de manera activa i contestar preguntes per veure el grau de comprensió dels continguts explicats en un documental, en diapositives, o bé fer comprensió oral, mirar seqüències de pel·lícules, etc.
  • Preparar a classe jocs tipus Trivial. Proposar als alumnes que preparin bateries de preguntes, i, també, que elaborin un vídeo i el pengin a YouTube, si fos necessari. És fonamental que els alumnes aprenguin a formular bones preguntes.

Exemples

Recursos

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *