Aurasma Studio. Crear escenes de realitat augmentada

Aurasma StudioAurasma Studio és una aplicació web que permet crear aures, és a dir, imatges que incorporen realitat augmentada. Les aures actuen com a marcadors que, un cop activats, mostren, mitjançant el mòbil o la tauleta tàctil, els vídeos, les pàgines web, les animacions 3D, etc. que hi estiguin associades.

Aurasma Studio

Les aures es poden crear des de l’aplicació mateixa de l’ordinador o bé a través del mòbil (iOS i Android). Hem d’accedir a la web <https://studio.aurasma.com/> i ens hi hem de registrar amb un usuari nou; l’aplicació és lliure.

De manera resumida, podem dir que la utilització d’Aurasma Studio implica tres passes:

Aurasma Studio

A la primera, hem de carregar la imatge que serà el marcador; és a dir, la imatge activadora del contingut que hi anirà superposat. Upload Trigger.

La segona passa consisteix a crear overlays; és a dir, el contingut superposat a la imatge inicial. Hi podem inserir una imatge, un vídeo, una imatge predissenyada (clip art), una imatge animada o una imatge 3D. Un cop hem inserit totes les superposicions, hem de desar els canvis. També podem afegir accions a les aures, com ara clicar un objecte, obrir una pàgina web, etc.

Finalment, la tercera passa és la que permet publicar i compartir l’aura.

URLhttps://www.aurasma.com/

Exemple

Working-the-CloudUn cop tenim descarregada l’app Aurasma Studio en el nostre dispositiu mòbil o tauleta tàctil, podem enfocar aquesta imatge amb el visor Aurasma i veurem com s’accionen les overlays. (Exemple extret del Post publicat a: En la nube TIC.)

Propostes didàctiques

Recursos

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari