Slack, un nou sistema de gestió d’aprenentatge

slack

Slack és una eina client en núvol que afavoreix el treball col·laboratiu per equips. En principi, era una eina d’ús intern que feia servir l’equip que desenvolupava el videojoc, ja extint, Glitch. Va ser llançat al mercat l’agost de 2013.

2016-02-19_1437

Slack ha substituït el protocol d’aplicació per a xats IRC. Slack possibilita l’organització de sales de xats organitzades per temes, així com els grups privats i els missatges directes. Tot el contingut dins Slack pot ser cercat: arxius, converses i persones. L’eina integra aplicacions de terceres parts com ara Google Drive, Dropbox i GitHub, entre d’altres. Els usuaris podem reaccionar vers els missatges emprant emojis.

Les comunitats, grups i equips poden accedir directament als seus entorns a traves d’un URL o per invitació per correu electrònic. Tot i que estava destinat a la comunicació organitzacional, s’ha anat convertint lentament en una plataforma per a comunitats, una funció per a la qual els usuaris havien utilitzat anteriorment taulers d’anuncis o xarxes socials.

Slack s’anuncia, en principi, com un producte freemium disponible per a un nombre il·limitat d’usuaris, però, segons es va informar, el límit és en realitat de més de vuit mil usuaris per canal. Aquests usuaris poden actualitzar l’aplicació a diverses versions superiors de pagament per accedir als canals de majors dimensions o amb característiques addicionals.

URL: <https://slack.com>

Per començar a usar-lo hem d’introduir la nostra adreça electrònica per crear un nou equip o cercar-ne un de ja existent. Si cream un equip: haurem de posar-li un nom, que es podrà canviar més endavant, si és necessari; es crea un URL per a l’equip, que es pot personalitzar, i es tria el nom d’usuari que farem servir, i fem clic a Finish. Apareixerà una pantalla amb els detalls de l’equip,  i, si els troben correctes, farem clic a Create my new Slack team, i ja podrem començar a convidar usuaris a través del correu electrònic.

slack login

Si el que volem és trobar un equip ja existent, l’hem de cercar a través del botó Find your team.

slack find your team

Slack facilita la col·laboració i interacció dels alumnes a través dels diferents canals de l’aplicació. Això promou la participació constant i la integració de l’eina en la rutina de l’estudiant. Els #hashtags, les @mencions i la funció de compleció automàtica de text funcionen de manera similar a Twitter.

A més, facilita que els alumnes rebin missatges i avisos de part del professor, ja que les notificacions els arriben als seus dispositius mòbils, la qual cosa n’assegura la ràpida revisió.

Aplicacions didàctiques i acadèmiques

  • Pot ser emprada tant a l’aula, amb els estudiants, com als departaments, les facultats o els grups d’investigació
  • És una eina de comunicació per a l’organització i l’elaboració de projectes, pràctiques i treballs que s’han de realitzar en equip de manera col·laborativa

Manuals

Articles

Vídeos

  • Slack va ser exhibit a la pantalla de l’Apple Watch a un dels primers vídeos promocionals

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari