Genial.ly, aprenent amb imatges

logoGenial.ly és una eina en línia i gratuïta adreçada a l’educació, que tant poden utilitzar els professors com els alumnes, per tal d’elaborar materials didàctics els elements principals dels quals siguin la imatge i la interacció que l’usuari pot mantenir-hi.

Llavors, és una eina que potencia l’aprenentatge visual, el qual ens sedueix per la rapidesa amb què podem copsar la informació que ens ofereix. Aquesta eina possibilita, a partir d’una imatge, l’estructuració del contingut que volem destacar mitjançant la interactivitat i l’aparició de finestres emergents.

Els tipus de materials que Genial.ly ens permet elaborar són: presentacions animades, pòsters, línies cronològiques, mapes temàtics, infografies, etc.; s’hi poden utilitzar les plantilles predissenyades que ofereix o bé es pot iniciar el treball des de zero.

Quan editam un projecte, Genial.ly permet incloure-hi imatges, text, àudios, vídeos, fotografies de serveis accessibles a Internet (Spotify, SoundCloud, YouTube, Flickr, Instagram, etc.).

Els materials creats es podran compartir fàcilment mitjançant un URL o bé amb un codi d’inserció. També podrem descarregar el treball a una còpia local, però no s’hi inclouran  les finestres emergents ni els continguts en línia enllaçats.

En aquesta imatge podem veure les opcions per transferir el projecte fet que Genial.ly possibilita:

opcions

URL: <https://www.genial.ly/>

Propostes didàctiques

  • Material de suport per a les exposicions orals tant de docents com d’alumnes. Permet seguir un ordre, destacar idees principals, obtenir l’atenció dels destinataris, etc.

Tutorial ràpid. Passes destacades:

  1. Entram a l’eina a través de l’URL https://www.genial.ly/ i ens hi registram, tal com és freqüent a la majoria d’eines en línia i gratuïtes: introduïm un correu electrònic i una contrasenya, o bé hi accedim a través dels comptes de Google+ o Facebook.

2. Un cop a l’eina, hem d’elegir el tipus de treball que volem realitzar.

elegirproyecto

3. Qualsevol tipus de treball té una forma molt similar d’editar. El primer que fem és donar títol al projecte i, posteriorment, accedim a la interfície d’edició.

interfaz

4. El més destacat és que cada element que seleccionem ofereix la possibilitat d’animació.

animacions5. Finalment, podrem compartir el nostre treball a través de la xarxa amb un URL o amb un codi d’inserció.

 Exemples

Videotutorials

Taller pràctic Genially

Tutorial Genial.ly

Recursos

Presentaciones geniales con Genial.ly

Genially: interactividad de la buena

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *