Crea vídeos amb Quik GoPro des del telèfon o la tauleta tàctil

Quik Gopro

Quik GoPro és una aplicació d’edició automàtica de vídeos per a dispositius mòbils. Abans es denominava Replay; actualment, la comercialitza la reconeguda GoPro, empresa especialitzada en la producció de càmeres personals d’alta definició.

L’aplicació és totalment gratuïta i està disponible per a dispositius IOS i Android, ja siguin telèfons intel·ligents o tauletes tàctils. Només cal connectar-se a App Store o Google Play, descarregar-la i instal·lar-la.

És recomanable configurar algunes opcions que consideram interessants, com la funció de creació automàtica de vídeos, mitjançant la qual l’aplicació crea un vídeo automàticament  amb els vídeos que hem anant desant al nostre dispositiu durant la setmana. Podem desar aquest vídeo o compartir-lo després de modificar-lo, si és necessari. També és important activar l’opció de desar vídeos en alta qualitat: 1080 HD.
QuikFent clic al botó de crear accedirem a les fotos i als vídeos del nostre dispositiu, i, també, a les imatges i als vídeos dels nostres perfils d’Instagram o Facebook. Podem afegir-los per ordre o recol·locar-los; només cal sostenir el vídeo i arrossegar-lo. Una vegada importats a Quik després de seleccionar-los, fem clic al botó OK. Automàticament, l’aplicació ens crea un vídeo.

quik

Sota aquest vídeo apareixen els botons dels temes o plantilles, amb efectes visuals (música disponible inclosa).  Podem anar fent proves fins que trobem el que millor s’adapti a les nostres necessitats. Amb els botons de la part inferior, d’esquerra a dreta, podem afegir més vídeos o imatges, canviar la música, editar els clips i les imatges, i la qualitat del vídeo, i descarregar-lo o desar-lo.

Quik

Fent clic al botó central accedim als vídeos i a les imatges que configuren el nostre vídeo. Podem crear portades i contraportades, afegir text damunt els vídeos o les imatges, eliminar-ne, afegir-ne, duplicar-ne, a més d’enfocar la part que volem mostrar de les imatges emprades. Després, triam les opcions de desar i compartir a les xarxes socials disponibles que ens interessin.

URL: <https://quik.gopro.com/es/>

Propostes didàctiques

  • Crear càpsules d’informació en format vídeo (preferiblement, d’uns 3 minuts  o de menys de 7 minuts)  sobre diferents temes relacionats amb l’assignatura. Poden servir tant per contextualitzar com per tancar continguts, i esdevenen molt útils per captar l’atenció dels estudiants.
  • Crear tutorials sobre protocols, i sobre programari o eines TIC que hagin de fer servir el estudiants.
  • Demanar als estudiants la creació de vídeos de curta duració, i compartir-los a Moodle i/o a les xarxes socials, per constatar que els alumnes han assolit els objectius d’una lliçó, un tema, una lectura, etc.
  • Els alumnes podem acompanyar els treballs d’exposició o l’entrega de treballs amb la realització de vídeos, en grup o individualment.
  • Promoure el debat i la discussió a partir de vídeos fets pel professor o pels alumnes.

GoPro Quik app d’edició: videotutorial en castellà

Exemple de vídeo

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *