Symbaloo EDU. Els teus marcadors i favorits al núvol

Symbaloo

SymballooEDU

Symbaloo és una antiga paraula grega que vol dir «recopilar», «muntatge», això reflecteix  l’esperit de l’eina. Symbaloo va saber donar resposta a la necessitat dels usuaris d’Internet de poder accedir des de qualsevol lloc als recursos personals i als marcadors. Posteriorment va néixer la versió SymbalooEDU per satisfer les necessitats específiques d’usuaris com professors i estudiants, però també per gestionar la distribució de contingut per a qualsevol tipus de centre educatiu.

SymballoEDU és una eina totalment gratuïta.

Amb SymbalooEDU podem accedir a totes les funcions normals de l’eina per crear i compartir, com ara administrar els marcadors i els favorits per després compartir-los amb el col·legues o estudiats. També podem personalitzar-lo per crear un entorn d’aprenentatge individualitzat, a més de trobar eines senzilles d’ús per a la creació de plans d’estudi i d’itineraris per als alumnes.

El maig de 2016 Symbaloo i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD) varen signar un conveni per dotar els centres educatius del territori espanyol d’itineraris i d’entorns d’aprenentatge personalitzats a través de l’eina Symbaloo PRO i la plataforma de Lesson Plans.

Symbaloo

Per començar a fer servir l’eina ens hem d’enregistrar a Symbaloo amb les dades que habitualment es demanen. Accedirem al nostre compte i veurem tres pàgines o webmixes que surten per defecte: Escritorio, Noticias i Feeds. Per afegir nous webmixes hem de fer clic al botó Añadir un webmix situat a la part superior de la pàgina. Per completar l’escriptori i els webmixes amb els enllaços que ens interessen hem de fer clic a qualsevol dels quadres per afegir un bloc. Podem crear un bloc nou i dissenyar-lo escrivint la URL, seleccionant-ne el color, etc. o podem afegir-ne un de ja existent. També podem eliminar els blocs que apareixen per defecte posant el cursor a sobre, prement el botó dret i esborrant-lo. Tots els blocs es poden traslladar fàcilment arrossegant-los amb el ratolí, d’aquesta manera podem dissenyar el webmix com més ens agradi. També podem canviar-ne el fons o el nom des del botó Modificar el webmix situat a l’esquerra.

Lesson Plan permet emprar l’editor per crear un itinerari d’aprenentatge personalitzat digital. Es poden utilitzar una gran diversitat de recursos digitals. Bloc a bloc es va creant l’itinerari perquè els estudiants puguin aprendre al seu propi ritme. S’hi poden incloure diferents recursos, com ara vídeos, articles, preguntes i, fins i tot, blocs creats als nostres webmixes de Symbaloo.

Symbaloo

Els estudiants no aprenen al mateix ritme, alguns necessiten alguna explicació més o d’altres algun repte nou. Es pot comprovar si un alumne ha entès correctament un contingut introduint-hi una pregunta. Si la resposta és correcta, l’estudiant pot continuar amb l’itinerari i si la resposta és errònia se’l pot desviar a un altre itinerari per obtenir una explicació addicional del contingut.

Així, els estudiants aprenen al seu ritme i aquells més endarrerits poden tenir un suport extra.

L’eina ofereix estadístiques en temps real per seguir el treball realitzat pels alumnes des del tauler.

Symbaloo

Al marketplace dels Lesson Plans, s’hi troben itineraris sobre qualsevol tema o curs que han estat creats per altres professors. Es pot estalviar temps utilitzant aquests Lesson Plans directament o afegint-los a un altre compte nostre per personalitzar-los segons les necessitats.

Symbaloo

Trobarem moltes funcions per triar i crear un bon Lesson Plan. Els estudiants només han d’introduir un codi de 5 dígits per començar a utilitzar l’itinerari.

SymbalooURL: <http://symbalooedu.com>

Propostes didàctiques

  • Elaborar un webmix o pàgina d’inici d’Internet amb els llocs i pàgines web utilitzats habitualment a classe, tant per a ús personal del docent com per compartir-lo amb els seus alumnes. Elaborar pàgines de favorits.
  • Realitzar i proposar treballs de recerca i classificació de recursos i continguts de classe de diferents formats i fonts, com imatges, vídeos, presentacions, etc.
  • Recopilar recursos i organitzar-los temàticament per oferir als estudiants a classe.

Més informació

 

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari