Contextualitza vídeos de pel·lícules i sèries de TV amb Dive

Dive és una aplicació per a dispositius mòbils o smartphones i televisions intel·ligents o smartTV, que proporciona als usuaris un accés interactiu en temps real a una gran quantitat d’informació contextualitzada sobre els més de 4.000 títols de pel·lícules i sèries de televisió que configuren la seva base de dades.

Aquesta eina conté un catàleg de sèries i pel·lícules emmagatzemades a la seva plataforma. Quan els usuaris les reprodueixen, per sincronització del so, l’aplicació mostra al dispositiu totes les referències de continguts extra de la sèrie o pel·lícula seleccionada.

Dive ofereix una experiència amplificadora, que proporciona un accés interactiu en temps real a informacions de qualsevol escena en qualsevol moment.

Així mateix, representa una novetat quant a la contextualització de publicitat televisiva dirigida, que combina el context adequat i els espectadors adients.

L’aplicació identifica i analitza peces d’informació sobre gent, llocs, situacions, productes i marques relacionats amb els vídeos que, automàticament, són etiquetats amb metadades contextuals.

També crea gràfics de coneixement identificant les correlacions, atributs i altres connexions de milions d’objectes a partir de l’escena visionada, amb la finalitat de crear un web immersiu de descobriments contextuals.

Alhora, permet fer una anàlisi conductual a través de la tecnologia de reconeixement automàtic de continguts (ACR) i fer un seguiment de quins són els que està mirant l’usuari. Dive pot monitoritzar el context dins del contingut (metadades) amb el qual un espectador s’enganxa.

Dive.tv

La tecnologia emprada per l’aplicació es basa en principis de l’aprenentatge automàtic (machine learning). És una eina automatitzada que, a través d’algoritmes i acceleradors d’intel·ligència artificial, reconeix i etiqueta ítems i objectes d’interès amb metadades contextuals a cada fotograma del vídeo.

Per començar a utilitzar l’aplicació, el primer que hem de fer és descarregar-la i seguir les instruccions per crear un perfil d’usuari, aleshores hem de donar permís a Dive per accedir al micròfon del dispositiu.

A continuació tindrem accés a l’emissió en directe de canals de televisió i podrem explorar el catàleg de títols. Una vegada seleccionada la sèrie o pel·lícula, hem de fer clic al botó superior, que els usuaris de Shazam reconeixeran immediatament, per escoltar l’emissió del vídeo que s’està reproduint i sincronitzar-s’hi.

Els usuaris poden desar els continguts desitjats prement els botons amb forma de cor de les fitxes per tal d’accedir-hi més tard; també es poden afegir continguts a una fitxa si la trobam incompleta i disposam d’informació.

URL: <https://dive.tv>

URL, descàrrega per a IOS: <https://itunes.apple.com/dive>

URL, descàrrega per a Android: <https://play.google.com/dive>

Propostes didàctiques

  • Introduir determinades àrees curriculars a través del visionament de sèries i pel·lícules per estimular l’interès i propiciar pluges d’idees.
  • Fomentar l’esperit crític i el debat posterior al visionament del material audiovisual respecte de temes d’interès; amb dades concretes gràcies a l’aplicació.
  • Adquirir nous conceptes i/o aclarir idees complexes, en definitiva, fer servir el material audiovisual per raonar sobre determinats estudis.
  • Són multitud de temes, de dades històriques, noms, continguts, idees, etc. que podem extreure de les sèries i pel·lícules i que podem fer servir com a recursos d’aprenentatge.

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *