Canva, dissenya contingut gràfic per a la web

Canva és una eina molt senzilla d’utilitzar que permet dissenyar contingut gràfic per al web. Ofereix un ventall ampli de possibilitats, com ara la creació de cartells, pòsters, infografies, documents, presentacions i diapositives, targetes de visita, etc.

És gratuïta tot i que algunes funcionalitats requereixen pagament.

A més de poder utilitzar els dissenys proposats i les seves plantilles, també ens permet afegir les nostres pròpies imatges, text, canviar l’organització i la distribució dels elements i determinar el disseny personalitzat que necessitam per elaborar contingut docent, etc.

Per poder utilitzar aquesta eina, cal registrar-se i esperar que s’accepti la sol·licitud de registre.

Un cop registrats ja podrem iniciar la creació dels dissenys a partir d’una plantilla o bé des de zero. Encara que utilitzem una plantilla, es pot personalitzar el disseny canviant els colors de text i fons, el tipus de font, etc.

La distribució del quadre d’edició és constant a tots els projectes que ens permet crear.

A continuació en veurem un exemple. La pantalla següent ens mostra els botons d’inserció i les zones de treball en el cas de seleccionar l’opció de crear imatges per a blog:

URL: https://www.canva.com

Propostes didàctiques

  • Presentació de treballs per part de l’alumnat amb un alt component visual.
  • El professorat pot crear documents visuals de diversa tipologia com a material d’estudi.
  • Elaborar imatges per il·lustrar entrades de blog.
  • Etc.

Recursos

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *