MOOCNOTE: una eina de gestió de vídeo ideal per a la classe inversa

MoocNote és una eina que ajuda a implementar la metodologia de classe inversa (flipped classroom), molt útil per a tots aquells professionals que utilitzen el recurs del vídeo en les seves pràctiques d’ensenyament.

Aquesta eina és capaç de crear una biblioteca personal dels vídeos que ens interessen o dels que el professorat ha compartit amb nosaltres a través de YouTube, Dropbox o Google Drive. El més interessant és que ens permet incorporar notes, comentaris i preguntes als vídeos que anam mirant, els quals podem organitzar en col·leccions per poder-los consultar en qualsevol moment.

La importació és immediata; només s’ha de proporcionar l’adreça URL del vídeo i es pot començar a veure de seguida.

interface

Interfície de MoocNote

El servei MoocNote ofereix un «client» integral per veure el vídeo i fer anotacions mentre aquest vídeo es veu en marxa. Llavors, ens registram amb un compte nou o bé a través d’un compte ja existent de Facebook, o de Google+.

eines

Cada nota que inserim correspon a un punt d’inserció en el vídeo. Per aquesta raó, en veure les notes, i clicant-hi a sobre, podrem anar automàticament al punt d’inserció i veure el vídeo directament.

notes

Pantalla per introduir les anotacions

A més, com que totes les notes de tots els vídeos s’emmagatzemen a MoocNote, es poden consultar en qualsevol moment, ja que queden guardades per sempre.

notes1

Llista de les notes que hem inserit a la col·lecció de vídeos

Una altra opció interessant de MoocNote és la possibilitat de compartir una col·lecció de vídeos amb una persona o un grup. De la mateixa manera, la persona que rebi la invitació i l’accés al vídeo podrà inserir-hi notes, preguntes, o bé contestar-les i compartir-les amb el grup, inserir-ne, i convidar les persones amb les quals s’ha compartit el vídeo a respondre-les. També és molt destacable que MoocNote és completament lliure i sense publicitat.

compartir

Compartir una col·lecció

Propostes didàctiques

  • De forma col·laborativa, el grup classe podrà respondre a preguntes que el professor ha deixat plantejades.
  • Crear una col·lecció de vídeos del MOOC que realitzam per poder tenir disponibles les anotacions que anem deixant.
  • Compartir, amb un grup de companys, biblioteques de vídeos per a la consecució d’objectius d’aprenentatge.

Tutorial

http://www.moocnote.com/manual

Exemple

Share classe inversa

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *