Explorar el món a través dels ulls d’una altra persona. Periscope TV

periscope

Periscope és una aplicació per visualitzar, emetre i compartir vídeos reproduïts en temps real (streaming), des de dispositius mòbils o tauletes tàctils IOS i Android. Al començament del 2015, va ser adquirida per Twitter, i la seva presentació oficial va ser el març del mateix any; va superar els 10 milions de comptes dins els quatre mesos següents.periscope2

Apple la va anomenar l’aplicació de l’any. Actualment, s’hi han emès més de 200 milions de vídeos, i cada dia se’n visualitzen l’equivalent a 110 anys, com publica Periscope al seu blog de Medium.periscope

Una vegada descarregada l’aplicació, hem de crear un compte nou, o fer servir el nostre compte de Twitter.

La interfície del menú pot canviar en funció del dispositiu, la versió de l’aplicació i el sistema operatiu; hi trobam, emperò, les mateixes funcions, com podem veure en aquestes pantalles.

menu
La icona amb forma de televisor ens remet a la pantalla on es mostren les emissions en viu i les emissions recents. Només són accessibles durant 24 hores, i si l’emissor ho permet.

La bolla del món ens duu a la pantalla on podem veure un mapamundi, en el qual, en cercles de color vermell, es mostren les emissions en viu, i, en color blau, els vídeos disponibles d’emissions recents. Així, podem anar descobrint què succeeix a qualsevol banda del món només fent clic damunt dels cercles; també tenim l’opció de veure una llista de les emissions destacades segons Periscope.

La icona amb forma de càmera ens permetrà emetre i iniciar una transmissió, la qual podrem configurar amb opcions com ara: compartir la nostra ubicació concreta o no, fer transmissions públiques per a tothom o privades seleccionant usuaris, triar si volem permetre l’ús del xat només per als usuaris que nosaltres seguim o per a tothom, elegir si volem compartir la transmissió a Twitter o no, i des d’on es pot seguir.

emison

L’emissor i els espectadors veuen un vídeo, i també es mostra qui es connecta, i el nombre d’usuaris connectats; els m’agrada dels espectadors apareixen en forma de cors que aquests envien fent clic a la pantalla; els usuaris emissors van emmagatzemant cors al seu perfil: són com un índex de popularitat. Els espectadors interactuen a través del xat si està activat; poden compartir l’emissió amb els seus seguidors; i tant l’emissor com els espectadors poden bloquejar els usuaris molestos.

L’emissor pot alternar la càmera frontal i la posterior o triar-ne una lliscant la pantalla cap a baix, on, així mateix, podrà aturar la transmissió.

emite emite1

En acabar la transmissió, veurem les dades estadístiques de la transmissió i la podrem compartir.

estacs

La icona dels usuaris ens mostra suggeriments per seguir usuaris i tendències (podem cercar usuaris mitjançant la lupa). També accedim al nostre perfil des d’aquesta pantalla, i el podem modificar; de la mateixa manera, accedim a la configuració del compte; veurem els cors rebuts, els nostres seguidors i els qui seguim, i els contactes blocats. Podem establir les notificacions que volem rebre, l’idioma, i, també, configurar si volem desar automàticament els vídeos al nostre dispositiu. Cal recordar que els vídeos només estaran disponibles a Periscope durant 24 hores.

corazonez

URL: <https://www.periscope.tv>

Propostes didàctiques

  • Amb Periscope podem seguir l’actualitat in situ. Podem cercar emissions a llocs que són notícia d’actualitat.
  • Podem assistir a emissions d’institucions, organismes, fundacions, en definitiva, d’experts  sobre qualsevol camp d’estudi que programin emissions. Conferències, xerrades, presentacions, etc. Aquests esdeveniments se solen anunciar amb temps a través dels comptes de Twitter. A més, si som seguidors d’aquests comptes, podrem rebre notificacions quan estiguin en directe.
  • Es pot fer servir com a dossier (portfolio) personal o de grup: els alumnes poden fer informes de la seva evolució de l’assignatura.

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari