Showbox, eina de creació de vídeos en línia

Showbox

Showbox és una eina de creació i producció de vídeo en línia. No cal descarregar-se a l’ordinador cap aplicació, ja que treballa al núvol. Permet crear vídeos directament des del navegador d’una manera senzilla i intuïtiva, amb uns resultats de qualitat. Multitud de webs coincideixen a assenyalar les possibilitats de personalització que aquesta eina permet.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wDwLYnydUaY]

La plataforma facilita a l’editor multitud de recursos gràfics i funcions per aplicar al vídeo, com ara: transicions, introducció de text, música i fotos, canvi de fons, etc. A més, la llibreria multimèdia pròpia de Showbox ens connecta amb els recursos gràfics i públics de Fickr i Instagram, que podrem integrar en el vídeo. Així mateix, si volem inserir els recursos propis desats a l’ordinador, o al núvol de Drive i Dropbox, també ho podrem fer amb facilitat.

choose_files

Imatge: llibreria multimèdia

És una eina en expansió i disposa d’un canal de YouTube propi on trobam diversos tutorials per observar amb detall el maneig de les possibilitats que Showbox ofereix.

URL: https://showbox.com/

Funcionament de l’aplicació

El primer pas és accedir a la pàgina principal https://showbox.com/ per registrar-nos-hi a través de l’opció «Sign Up». L’eina és totalment gratuïta. A continuació, ens trobarem amb l’opció «Start your first video», que serveix per iniciar el projecte, i de la qual haurem de seleccionar la temàtica fent servir una de les múltiples plantilles existents amb «Choose Theme».

Plantilles

Al quadre que es visualitza a l’esquerra de la pantalla hem de facilitar les dades següents:

  • Nom del vídeo: «Show».
  • Nom del creador.
  • La presència o no d’àudio en la nostra creació, que decidirem amb l’opció «Play opener sound».
  • I, finalment, el nombre d’imatges permeses a la plantilla (diferent a cadascuna), que afegirem utilitzant «Add up to images». Les imatges es podran pujar a través de les opcions que hem esmentat més amunt. Aquestes imatges serviran de portada, contraportada, i també per a informació intermèdia.

Arribats a aquest punt, hem de seleccionar «Next» i anar afegint la informació que es demana. Destacam, també, que se’ns permet incloure un enregistrament previ de captura de vídeo que podem realitzar directament a través de la càmera de l’ordinador, o bé podem incloure un arxiu de vídeo ja desat al nostre ordinador.

càmara

Finalitzat aquest procés, a la pantalla apareixerà l’opció «Go to my shows»; la seleccionarem, i des d’aquesta podrem: modificar el vídeo realitzat, eliminar-lo o visualitzar-lo.

A l’opció de visualitzar es presenta, a més, la possibilitat de pujar el vídeo, compartir-lo i incrustar-lo, molt útil per compartir-lo en plataformes de teleeducació, com ara Moodle.

Propostes didàctiques

Didàcticament, Showbox és un recurs que ofereix diverses possibilitats, totes emmarcades sota una perspectiva de motivar l’usuari per l’atractiva i dinàmica manera de mostrar els continguts. Algunes propostes didàctiques per al seu ús podrien ser les següents:

  • Presentar un currículum original i diferent.
  • Donar a conèixer els objectius, continguts, expectatives i exigències d’avaluació de qualsevol matèria; en definitiva, la presentació d’una assignatura.
  • Visualitzar diferents punts de vista d’una unitat didàctica o tema d’una assignatura de forma breu, resumida, essencial.
  • Que l’alumnat utilitzi Showbox per realitzar algun tipus d’exposició oral en públic, que elabori alguna presentació digital en format vídeo per atraure l’interès del públic i que iniciï la seva presentació.
  •  Etc.

Recursos

Blogs que parlen de Showbox:

Exemples d’ús:

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *