Stormboard: pluja d’idees i treball col·laboratiu

Stormboard sorgeix al Canadà en 2010 com a Edistorm (una combinació de Thomas Edison i brainstorming, pluja d’idees en anglès), amb la intenció de transformar la forma en què la gent col·labora, intercanvia idees i pren mesures a partir de les seves idees.

Stormboard

Amb Stormboard tenim les nostres idees en format digital, a les quals podem accedir en tot moment, des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, ja sigui per consultar-les, modificar-les o exportar-les a molts formats electrònics.

Stormboard

Es facilita el treball col·laboratiu; els participants hi poden desenvolupar un rol més actiu i en temps real. Tothom pot afegir, comentar i valorar idees molt fàcilment i ràpidament.

Stormboard

URL: <https://www.stormboard.com/>

Funcionament de l’eina

L’opció gratuïta de l’eina és adequada per a grups petits,  permet un administrador per «pluja d’idees» i un nombre il·limitat d’aquestes, amb un màxim de 5 integrants a cada equip.

S’ofereix una llicència gratuïta fins al 31 de desembre de 2016 per a institucions educatives, per a l’ús a l’aula exclusivament entre els docents i els seus alumnes, la qual permet un nombre il·limitat d’integrants als equips. S’ha de fer una sol·licitud a través del formulari de contacte següent: <https://stormboard.com/main/contact>

Una vegada registrats a través del nostre compte de correu electrònic, de Google, de Windows Live mail, Linkedin o Facebook, i un cop verificat el dit compte, accedirem a la interfície per començar a crear «pluges» o per afegir-nos a una de ja existent, o explorar un exemple i les funcions destacades de l’eina.

Stormboard

Entre les utilitats de l’eina que ofereix la versió gratuïta destacam la possibilitat d’afegir text, dibuixar a mà alçada, pujar imatges, vídeos o fitxes, les quals podem moure arrossegant i deixant anar.

stormboard

Podrem crear les nostres Storms a través de les plantilles que s’ofereixen.

Stormboard

Trobam l’opció de compartir, importar i plantilles al menú inferior.

Stormboard

Propostes didàctiques

  • Organitzar una pluja d’idees per propiciar el debat sobre continguts o sobre actualitat relacionada amb la matèria de l’assignatura.
  • Donar als alumnes la possibilitat de proposar alternatives per a qüestions organitzatives del grup de classe.
  • Facilitar el treball col·laboratiu entre diferents grups d’alumnes.

Recursos

https://www.youtube.com/watch?v=XvVeKpZ-abo

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *