Tagxedo. Generador de núvols d’etiquetes a la carta

tagTagxedo és una eina gratuïta i en línia que ens permet generar presentacions visuals de paraules. El fet diferenciador amb altres eines generadores de núvols d’etiquetes és que podem agrupar les paraules fent servir formes o imatges originals com ara fotografies, imatges o mapes.exemplesDe manera gratuïta i sense necessitat de registrar-s’hi, podem crear les composicions visuals des del botó Create o recórrer als resultats d’altres usuaris des de l’enllaç Gallery. La interfície està només en anglès, però el seu ús és relativament intuïtiu. Podem fer els núvols en un moment pujant un arxiu del nostre ordinador amb paraules prèviament seleccionades o un text, que tenim a un document; o directament, a partir d’una adreça web, un nom d’usuari d’un compte de Twitter o DEl.icio.us, una notícia d’actualitat, una cerca de Google o RSS.

Permet personalitzar les fonts, els temes, els colors, l’orientació i les formes amb moltes opcions de definició. També podrem desar les imatges resultants per imprimir-les o compartir-les a les nostres xarxes socials. Ofereix l’opció d’agrupar les paraules dels núvols  amb les formes que triem: cor, estrelles, animals, mapes. També podem pujar una imatge i emprar-la com a forma personalitzada (una fotografia, una silueta d’un animal). Amb la funció Skip podem obviar les paraules com ara articles, conjuncions, etc. que no ens interessin. Amb l’opció Web podem vincular cada paraula amb la seva definició; fent clic damunt de cada paraula accedirem a la definició disponible corresponent a la pàgina de Wikipedia.

URL: <http://www.tagxedo.com/>

Propostes didàctiques

  • Presentació original de continguts per part del professor agrupant-los en formes de mapes, imatges o fotografies adients a aquests.
  • Presentació del pla d’estudis o programa de l’assignatura destacant-ne els objectius, les competències o els continguts que s’hi treballaran.
  • Activitats amb les expectatives del curs o sessió formativa complementada amb una activitat final en la qual s’expressi el resultat d’allò que s’ha aconseguit, i comparació d’ambdues.
  • Devolució de tasques per part dels alumnes en forma d’imatges o pòsters.
  • Enquestes i recollida d’informació de manera visual.

Més informació

Videotutorial d’ús de l’eina

Exemple de núvol personalitzat amb enllaços actius

Autor: Campus Digital

Servei multidisciplinari que gestiona el campus virtual de la UIB, des del punt de vista tècnic i pedagògic. Les funcions del servei són donar formació i suport al professorat i a l'alumnat en l'ús de Moodle, ajudar els docents en la creació de materials didàctics i en la implementació de noves eines i estratègies educatives amb TIC.

Una resposta a «Tagxedo. Generador de núvols d’etiquetes a la carta»

  1. Gràcies per aquest post, desconeixia aquest tipus de recurs. Volia comentar-vos que, en un primer moment, no podia veure el vostre “Exemple de núvol personalitzat amb enllaços actius” al final del post. M’hi sortia un símbol, i, quan hi he fet clic, m’he hagut de descarregar un complement, Silverlight, i l’he hagut d’instal·lar. Després, per veure la imatge, he hagut de reiniciar el navegador. Ha estat un procés molt senzill que no m’ha dut ni cinc minuts.

Deixa un comentari